2022. december 13., kedd

Egy másnapos ebéd


Ha szerencsés csillagzat jár égen-földön, akkor összejöhet. Azt persze, nem merném mondani, hogy mindennap ilyesmire vágyna az ember. Az előző nap katlanban főtt csontos húst megpíritjuk a vaskosabb serpenyőben. Előtte megtaláljuk a hűtőben a régen elfogyott sülthús zsírját. Az előző napi főtt krumpli becsatlakozik a pirulásba. A művelet figyelmet érdemel, nem kezdünk másba. Petrezselyemmel meghintjük a krumplit. Figyelünk. Amikor eljön a pillanat, könnyed mozdulattal lehúzzuk a serpenyőt a platniról. Ecetes cseresznyepaprika, meg miegyéb dukál hozzá. Tunkolni most zsemle, jobb lenne Atus kenyere. De, ne legyünk telhetetlennek. Sokféle bort ihatunk hozzá, jó egyensúlyú furmintot, a bölcsek szerint kadarkát majdnem mindenhez. Igazuk van, legyen az. A találós kérdés: mi is az a húsféle a tányéron?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése