2012. december 10., hétfő

Olaszra vettük a figurát

Az indítással mindenképpen, mert J.O. receptje alapján készült a sokféle közül az egyik itáliai kenyérleves. A kelkáposzta és fodros kel levelek simultak a pirítós szeletekre, amik közé töméntelen reszelt sajt is került, nem szólva a fűszerekről. Mindezt nyakon öntöttük csirkeaprólékból készült húslével, friss kenyérszeletekkel lenyomkodtuk, nem hiszik el, de bőven megszórtuk még reszelt sajttal. Utána száznyolcvan fokon megsütöttük, summa summarum, fenséges volt, mindenki legalább kétszer vett belőle. Jó kis szaftos tarjából készült a sült hús, amihez a spárgához hasonló feketegyökér és póréhagyma párolódott, ehhez már elfogyasztottuk a bort is, ami nem volt más, mint a Villa Antinori Bianco 2011, ez sem volt kellemetlen. Nem jellemzőek a meghatározó illatok, fehér húsú gyümölcsök, jó koncentráltság, élénk savak. A házasítás felében trebbiano, másik meghatározó a malvasia, van még benne pinot blanc és pinot grigio, és jutott bele rajnai rizling is. Elkortyolgattuk az ételhez, a gyümölcsös pudinghoz már a fertőbozi Vincellér borászat kései szüretelésű zenitje járt, szintén 2011-ből. Nem vitás, nem véletlenül ajánlotta a soproni borboltos a nyáron. Nem olasz, de ettől még nagyon finom. Ez a híres-nevezetes kenyérleves:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése