A gyors megoldások napján három apróra vágott fokhagymagerezd pirul a wokba öntött olívaolajon. Az egész szardellák mennek utánuk, kis idő múlva szószféleség gyülekezik az edény alján. Tekintettel az erősen sózott halra, fűszerezésnek elég a terasz cserepes korianderének finomra vágott levele. Még néhány szétnyomott kapribogyó gazdagítja az ízeket.. Közben roppanósra főtt a tagliatelle, szűrés után mehet a halszószra. Szerintem jól mutatott a tányéron, arról nem szólva, hogy még finom is volt. A bort is a hiperben vásároltam, olcsó és nem utolsósorban jól iható fehérnek bizonyult a "zsiráfos" sauvignon blanc. A fajta minden jellegzetessége a kortyban. A "gomijón" ezt írták róla. Az "African Rock" élénk, egyszerű és megbízható tétel a dél-afrikai Stellenbosch-ból.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése