2016. május 24., kedd

Borongós időben egy pohár bor

Újra a gyors ebéd elkészítése a feladat, erre pedig az olasz fusili tűnt a legkényelmesebb megoldásnak. A felkockázott padlizsánt fokhagymával, kevés olívaolajjal meglocsolva 15-20 perc alatt megsütjük. A serpenyőben olívaolajon megfuttatjuk a fokhagymát, ráöntjük paradicsomlét, ízlés szerint fűszerezzük. Mehetnek bele a megsült padlizsánkockák, ezután összekeverjük a megfőtt tésztával. A borongós időre tekintettel követhetjük az aranyszabályt, egyszerű ételhez bonyolult bort bontunk. A La Montesa a spanyolországi Rioja hegyvidékéről való vörösbor és 2008-ban szüretelték. Meglehetősen kedélyjavító a rubinvörös tempranillo, garnacha, graciano és mazuelo házasítás. Az ottani vörös szőlőfajtákból készült Palacios Remondo pince bora kellemesen bársonyos, telt, ha akarom vaníliás, karamellás, ugye, a tölgyfahordó. A korty zamatos és megnyerő, érett eper és friss szilva íze jelzi, hogy nem ártott neki, sőt, inkább használt a nyolcéves pihentetés. Egy pohár után már kisütött a nap.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése