2016. július 1., péntek

Egyetlen gomba az erdőben

Ha az erdei túrán egyetlen gombát talál az ember, azzal is kezdhet valamit a konyhában. Az biztos, hogy csak magának, de osztozni is ér. A vargánya a nyerő, errefelé ritkaság, de más ehető gombák is szóba jöhetnek a szerény vacsorához. A szárával együtt vékony szeletekre vágott gombát saját zsírján sütjük le, az igazi, ha a serpenyőbe kacsazsírt tehetünk. Sózzuk, borsozzuk és megszórjuk petrezselyem zöldjével. A tányéron szárított paradicsomkarikák negyedelt frissekkel, jöhet a rukkola, a magvas pirított kifli, kis vajjal a tetején.Érdemes a serpenyőt puha kenyérdarabbal kitörölni, hogy semmi ne vesszen kárba. Hárslevelűt igyunk hozzá, de választhatunk más száraz fehéret, ha csak könnyű vörösbor akad otthon, azért sem fog senki minket az asztal körül kergetni. Nyáridőben a rozéról és a fröccsről már ne is beszéljünk. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése