2016. október 12., szerda

A nyár utolsó napjai

A leves nem a napokban készült, hanem még a kellemes meleg őszi napsütésben. A zöldségkészlet felmérését követően, répa, fehérrépa, édeskömény csíkokra vágva, az olíva olajon pirulás után,fölengedés adagnyi vízzel. Kis idő múlva jött a teáskanálnyi sárga currypaszta. Minden benne, ami nem hiányozhat az "újragondolt" ázsiai levesből: chili, fokhagyma, salotta, só, citromnád, kurkuma, galanga. Forrás kezdetekor ment a rizslisztből készült üvegtészta. A leves a tányérban korianderrel megszórva, paradicsomszeletekkel frissítve. Az ilyen típusú ételekhez inkább fél- vagy édes bor való, de otthoni készlet híján maradt, a hiper közvetítésével spanyol honból  a Malaga, ami tudnivalón likőrbor. Az édessége és erőssége talán több a kívánatosnál, de az akkori napsütésben ez még bocsánatos bűnnek sem minősült. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése