2019. április 2., kedd

A füstölt halhoz olaszrizlinget

A kényelmes és gyors ebédkészítéshez érdemes előző nap figyelni a hiperek hűtőpultjait. Ha szeretjük a füstölt holmikat, akkor meg különösen. Mert ráakadhatunk a füstölt makrélára, aminek sajátos illata, azért ott lebeg a konyha légterében. Ennek ellenszere az alapos szellőztetés és a külön szemeteszacskó a fogyasztásra kevésbé alkalmas részek rapid eltávolításához. A bőre nélkül maradt halra citromlevet facsarunk rá, szárított korianderrel, sóval, reszelt tormával ízesítjük.Ha nincs otthon édesburgonya, akkor sem kergetnek minket az asztal körül. A hagyományos krumplit kissé megfőzzük, pucolás után karikákra vágjuk, vajon megsütjük. Mint ahogy a jól megmosott, megszárított fodros kelt is forró vajban forgatjuk. Nekifogunk az ebédnek, amihez Barcsa Botond neszmélyi 2017-as olaszrizlingjét kortyolgatjuk, visszafogott zamatú, karakteres, remek, jó ivású bor. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése