2020. június 19., péntek

Koppenhága a nyári teraszon

A zabpehelyre a teavízből mehet egy adag. Kihűtjük langyosra, jöhet az egy szem eper. Máskor egyéb szezonális gyümölcs. A tea tetszés szerinti, mondjuk, ez nyáron legyen egészséges fürtös menta. Magában. A kávé az kávé, ki hogy szereti, tejszínnel, de az bizonyos, hogy forrón a jó. A bajnokok cukor nélkül, a helyezettek kávéskanálnyival. A kiflit kissé ropogósra melegítjük, hosszában is kettévágjuk. Enyhén megkenjük vajjal, szelet sajtot rá, és erre haloványan a saját eperdzsemet. Más lekvár is lehet. Koppenhágából hozott recept, a hazai dán vendégek ezt a kombót ették. Ők pirítóssal adták elő a szállodában, jobb is. De talán a kifli miatt sem kergetnek meg az asztal körül. És akkor jöjjön a legfontosabb szabály, lassú, nyugodt, ráérős. Mármint a reggeli. Vannak elvetemültek, akik szerint emiatt megéri korábban felkelni. Lelkük rajta.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése