Hajlok rá, hogy néha a maradékból készül a legjobb ebéd. Ami adott volt hozzá: a főtt csirkecomb, a nokkedli. A combhoz szójaszószból,
mézből, kurkumából, gerezd fokhagymából kínai pácot turbóztam. Jól megforgattam benne húst, néhány órát hagytam álldogálni
a hűtőben. A teraszon letépkedtem a záporoktól ázott snidlinget, apróra vágtam. Ebédidőben cseppnyi zsíron lepirítottam a nokkedlit, jól
összeforgattam snidlinggel. Gyorsan megpirult a csirkecomb is, a pácból sűrű mártás lett. Ha nem lenne hülyeség, azt írnám, a tölgyfalevél-saláta
már csak hab a tortán. A pugliai próbajáratú „rosa“, epres, cseresznyés, málnás, jó savakkal, fűszeres lecsengésével ritka, de jó
választás volt. Utánanéztem, Bombino nero és Malvasia nera fajták házasításából készült,
szóval, kinn vagyok a vízből, azt hiszem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése