2022. június 8., szerda

Felturbózott fúzió a konyhában


Hajlok rá, hogy néha a maradékból készül a legjobb ebéd. Ami adott volt hozzá: a főtt csirkecomb, a nokkedli. A combhoz szójaszószból, mézből, kurkumából, gerezd fokhagymából kínai pácot turbóztam. Jól megforgattam benne húst, néhány órát hagytam álldogálni a hűtőben. A teraszon letépkedtem a záporoktól ázott snidlinget, apróra vágtam. Ebédidőben cseppnyi zsíron lepirítottam a nokkedlit, jól összeforgattam snidlinggel. Gyorsan megpirult a csirkecomb is, a pácból sűrű mártás lett. Ha nem lenne hülyeség, azt írnám, a tölgyfalevél-saláta már csak hab a tortán. A pugliai próbajáratú „rosa“, epres, cseresznyés, málnás, jó savakkal, fűszeres lecsengésével ritka, de jó választás volt. Utánanéztem, Bombino nero és Malvasia nera fajták házasításából készült, szóval, kinn vagyok a vízből, azt hiszem.

  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése