2013. február 1., péntek

Vörösboros vacsora Villányból


Kedves barátaink megint kitettek magukért, marhanyakat hoztak a serpenyőbe a Vámház térről. Jó szaftosan, mindenféle finom fűszerekkel főtt, sült, párolódott, és ezt tetézték meg a köretnek készített sült töktallérok. Mindehhez magos lepényt sütöttek. Marokkói recept szerint, persze. Csak szuperlatívuszokban szabad szólni. Hozzá jött a villányi vörös, bevallhatjuk, nem túl gyakori ez közös vacsoráinkon. Mármint Villány. Lehet, túl sok boros blogot olvasunk. Na, mindegy, most Vylyan Montenuovo Cuvée 2008 került a pohárba. Hozta a sztenderdet, ahogy ígérte. Cabernet franc, merlot és syrah házasítás, élénk, gyümölcsös, tényleg „arany középút” a testesebb és a könnyedebb vörösök között. Szép struktúra, zamatos, harmonikus, arányos, jók a savak. Erősen itatja magát, különösen illett ehhez az ételhez. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése