Egy forró nap gyors ebédjéhez jó ötlet a
mángold, ami a spenótot, a spárgát és a rebarbarát is hozza. A sötétzöld, nagy
leveleket alaposan megmossuk, megszárítjuk. A szárát kivágjuk, ha kedvünk
tartja, eltesszük másodlagos felhasználásra. A szegények spárgájaként remek
ételek alapanyaga. Az olívaolajon pirul a fokhagyma, mehetnek a serpenyőbe az
összetépkedett mángold levelek. A fazékban lobog a víz, belé csusszantjuk az öt
perces spagettit. A fonnyadozó, de még ress mángoldot sózzuk, borsozzuk,
karikázott paradicsommal dúsítjuk. Az edényt egy-két perc múlva lehúzzuk a
tűzről. A leszűrt spagettit belezúdítjuk a serpenyőbe, hozzáöntünk keveset a
maradék főzővízből. Az egészet jól elkeverjük, a tányérba halmozzuk.
Gyakorlatilag húsz-harminc perc alatt elkészült a finom ebéd. Nagyon passzol
hozzá a gyümölcsös, epres, cseresznyés illatokat, ízeket hordozó spanyol rozé,
ami szép tartású sillernek is elmegy. A hiperben Navarra Rosado-ként futó 2018-as grenache (kék)szőlőből készült, a
borból melegség árad , örüljünk a nyár utolsó napjainak.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése