A gasztronómiában is van vasárnap-hétfő vonal. Meg kell enni a vasárnapi ebéd maradékát. Nekem tuningolós változatban az igazi. Az alap Margit néni egészben sült tarjája.A vasárnapi tepsiben hagyma, fokhagyma, rozmaring volt a megsózott húson. Kisült a zsírja, aztán jött a rápirítás. A hétfői három szelet tarjához édesburgonyát sütöttem. Kacsazsíron. A serpenyőben még átforgattam az előző napi hússzeleteket. Mellettük pirultak a zsályalevelek. A tányéron még a gyári csemegeuborkának jutott hely. A kadarka jó választásnak tűnt az ételhez. A szekszárdi borvidékről érkezett 2018-ból, Mészáros Pál pincéjéből. Fűszeres illattal, bársonyos, telt kortyokkal, hosszú ízlecsengéssel. Ki cserélne a királlyal?
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése