Az esőnek hála, szép a termés a
kertben, padlizsánokból is van bőven, amit Erdélyben törökparadicsomnak hívtak.
Merthogy, az oszmán birodalomból került hozzánk. Nem csak méltán népszerű krémje finom, de ízletes, gyors ebéd elkészítésre is alkalmas, mint általában a
zöldségek. Szóval, a padlizsánt hosszában
vágtam szeletekre, sóztam, citromlevet facsartam rá, negyedóráig állni
hagytam az egészet. Egy szétnyomott fokhagymagerezddel adtam plusz ízt az
olívaolajnak, sütés közben kicsit odakapattam a serpenyőben a padlizsánokat, de ez inkább
használt, mintsem ártott. Eközben felvágtam az húsos testű, édeskés
ökörszívparadicsomot és a mozzarellát. Kiszedtem a serpenyőből a padlizsánokat
és mindkét oldalon megsütöttem a paradicsomokat is, a legvégén olvasztottam meg
rajtuk a sajtot. A tányéron a padlizsánokszeletekre kerültek a mozzarellás paradicsomok
és az egészet megszórtam bazsalikomlevelekkel, picit utána sóztam, megöntöztem
olívaolajjal a mutatványt. Ez elvegyült a sült padlizsán és paradicsom levével,
amit a bagettel kitunkoltam a tányérból😊.
A Currus Pince 2018-as Zenitje igencsak ott van a szeren, ahogy ezt Maller
Zsolt borainál megszoktuk. Ez a zenit is szép kerek bor, telt, tartalmas és
mégis könnyed, jólesik minden korty a pohárból. Ha többre kíváncsiak, olvassák
el a Borrajongó blog bejegyzését borról, amiben nem fukarkodnak a dicsérettel.
2023. augusztus 12., szombat
Padlizsánnal a Zenitre
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése