2022. május 21., szombat
Titkos fegyver a spárgához
2022. április 23., szombat
St. Andrea Valóban méltó
A csirkemellet csíkokra vágtam, bepácoltam olívaolajjal, rozmaringgal, oregánóval, fokhagymával, megsóztam. Másnapig ment a hűtőbe. Mikor másnap lett, az édesburgonyát, vagyis a batátát meghámoztam, kockára vágtam, olívaolajban megforgattam, persze, hogy sóztam. Nálunk az a szokás, hogy mindkettőt elősütjük. Közben parmezánt reszeltem, mozzarellát, fetát morzsoltam. A zománcos tepsit kiolajoztam, egy réteg krumpli, rá a csirkemell csíkok, és megszórtam a sajtokkal. A sütőben 180 fokon értek össze a rétegek, a tetejére szépen ráolvadt a sajt. Jégsalátával tálaltam, tetszés szerinti öntettel. A pincéből előkerült egy 2017-es pinot noir, Valóban méltó az egri St. Andrea borászattól. Rubintosnak mondanám a színét, ízében bogyós, gyümölcsös, fűszeres ízvilág. Kellemes savak és testesség, egyensúlyban vannak. Az eltelt évek nem fogtak rajta, talán szelíden asszonyosabb lett.
2022. január 29., szombat
Az örökifjú mángold és fodros kel a tésztán
2021. december 17., péntek
A lusták ebédje a mángold
2021. november 3., szerda
Viaszosvászon és gázrezsó 3.0
2021. október 14., csütörtök
Viaszosvászon és gázrezsó 2.0