2012. október 18., csütörtök

Szokatlan páros a serpenyőben


Ha az ember késő este szörfözik a világhálón, attól még érhetik kellemes meglepetések. Talál egy receptet, elmorfondírozik rajta. Pár nap után kilopakodik a szőlőbe és a szüret elől megment két szép fürt otellot. A mélyhűtőből tepsibe dobja a véres hurkát, diónyi vaj a serpenyőbe, a lemosott, megszárított szőlőszemeket átmelegíti, a feldarabolt sült hurkával vegyíti kissé, egyéni kezdeményezéssel enyhén megszórja mandarinzsályával. A képen a zsömlék csak úgy el vannak a kosárban, mert egyikünk sem evett belőlük, viszont újra ittunk a tecsós sorból.  A vásárlásához inspirációt adó blogger nem túlzott, tényleg alkalmi vétel, ráadásul minimum nagyon finom. Cotes du Rhone Reserve 2009, ahogy szerzőnk írja: „egy tisztességes dél-róni szinte ajándékba”. Szóval, tényleg fűszeres, gyümölcsös, finoman bizsergető csersavval, nem súlyos, de telt korttyal, jóleső lecsengéssel, Nem’ tom milyen az igazi francia "dél-róni", de ugye, ennél sokkal jobb, tehát egy palackkal egyszercsak meg kell kockáztatni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése