2018. december 30., vasárnap

Gasztroforradalom a konyhában

A disznópofát a hazai gasztroforradalom előtt, az üstben való főzés után, sok minden mással együtt a hurkatöltelékbe darálták. Manapság a divatos éttermekben, bisztrókban már sokféle formában kínálják, ha hozzájutunk, otthon is ízletes ételt készíthetünk belőle. A hozzájutásnak a legegyszerűbb módja, ha az ember hajnali négykor kel, és részt vesz a családi vállalkozásban. Ennek egyik hozadéka, hogy az üstből időben "megmenti" a disznópofát. Ezután valamikor a szaftos, omlós húst kacsazsíron átsüti a serpenyőben, sózza, más különösebb faksznit nem igényel. Mielőtt ennek nekifogna betolja a sütőbe a vékonyra vágott céklaszeleteket, előtte meglocsolja olívaolajjal. Sózza, enyhén borsozza, egy-két szál rozmaringgal nyugodt tempóban megsüti. A különleges, finom ebédhez a hiperben vásárolt francia merlot kortyolja, ami kellemesen gyümölcsös, könnyedén bársonyos, és ebéd közben arra gondol, hogy a hajnali négy óra nincs is olyan korán.        

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése