2018. december 14., péntek

Grillezett cukkini pörgős rizzsel

Megint, ami otthon volt, még inkább, ami kézre esett, szóval a cukkinit ilyen szép szeletekre vágja az ember, a serpenyő alján vékonyka olívaolajban héjastól beledob egy-két fokhagymát, és magas hőfokon grillezi a cukkinit. Ajánlott menet közben kiszedni a fokhagymát, nehogy odaégjen, megkeseredjen, mert héjukból kinyomva, helyük van az elkészült, megsózott, joghurttal megöntözött szeletek tetején. Egyszerű és finom pörgősre párolt rizzsel, kis petrezselyemmel érdemes megszórni az egészet, jelen esetben pohár víz a kísérője. A sótartó a hangulat kedvéért van az asztalon, jó nézegetni szüleim háborút, forradalmat, hosszú évtizedeket túlélt kommersz zsolnai készletének árva maradványainak egyikét. Különösen advent idején, amit "kisböjt" néven is emlegetnek, mert hogy a készülődésben, várakozásban lélekben és testben is meg kell tisztulni, tartották a régiek. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése