Van olyan, hogy hirtelen össze lehet rakni egy ebédet, mondjuk, mint egy kirakós játékot. A tatai remek családi konyháról érkezett a ropogósra sült véres és májas hurka. A pincéből került hozzá az októberi szüret óta aszalódó otelló szőlőből. Talán nem köztudott, de remekül illik a hurkához. Tényleg, már kipróbált páros. A híres brit szakács ötlete a hurkához a szőlő, nem az otelló, de sebaj. A hipermarketnek ez a sajtos stanglija kedvenc az asztalnál. Tálalható a hétköznapi ebéd, ami nem is olyan hétköznapi. A bor a háztáji agostyáni siller. Móri cabernet francból rövid héjon érleléssel, tartályban készült. Gyümölcsös illattal, megőrzött frissességgel. Desszertnek elég az ablakon beáradó napfény.Talán itt a tavasz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése