A közönséges makrélák főleg az Atlanti-óceán északi részének vizeiben élnek.Tömegesen vándorló rajaik jobb esetben itt akadnak fenn a halászhajók halójában.A hal füstölt törzse ebédnek is megteszi, ha egy jótét lélek előző nap a hűtő polcára teszi. Az önjelölt szakács ráveti magát a internetre, ennek általános tapasztalata, hogy a talált receptekhez nincs minden alapanyag. Ez nem szegi a kedvét, hanem divatos szóval, továbbgondolja a dolgot. Magyarul, abból a kevésből, ami van, megpróbálja a legjobbat kihozni. A megpucolt, felkockázott, fél citrom levével meglocsolt almát hozzáadja az olívaolajon párolódó apróra vágott hagymához.Az egészet megszórja kávéskanálnyi liszttel, majd jöhet a tejszín. Ha mártásunk besűrűsödött, frissen reszelt tormát keverünk bele, sózzuk, borsozzuk. Egyébként csalni szabad az üveges tejszínes tormával. Bor helyett nagyon beválik hozzá a könnyű, láger sör, ínyenceknek, a sör gyümölcsös változata.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése