2020. november 14., szombat

Street Food a konyhában

 


Nem nagy fakszni, viszont finom. A távolba szakadt kedves rokon mondta érkezésekor: „hurkakolbász“ van még nálatok? A tepsiben ropogósra sütjük a hozzávalókat. Felénk egy kis vizet öntenek alája. Hasznos eljárás. Nyerő, ha a kertben van még kis tölgyfalevél saláta, zsengébb céklalevél, rukkola. Bármilyen öntet mehet rájuk. Kétségtelenül előnyt élveznek a mustárosok vagy a tormások. A tányéron máris ott az utcai kaja, ha annak akarjuk. A szerencsések Atus sütőtökös kenyerét ehetik hozzá. Még a madár is visszanéz a szalvétáról. Neszmélyről jött a bor, Barcsa Botond pincéjéből. Komolyan, nem durva hozzá a cabernet sauvignon. Teljesen harmóniában éreztem az étellel. Szép, simulós bor, ahogy a Téli berekben is írva van, mint az anyatej. Tartása is van, mint az anyáknak.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése