Mostanában fedeztük fel salátákba a céklalevelet. De nincs új a nap alatt. Merthogy régóta önállóan is
elkészíthető. Nem sok recept kínálja magát, de ami igen, azon apróságokat változtattam. Ha séf lennék, bátrabban mondhatnám, újragondoltam.
Zsenge céklalevelek a legjobban a célnak. A hozzávalókat alaposan megmostam, megtisztítottam. A salátaféléket papírkendővel megszárítgattam.
A céklalevélhez egy kis tölgyfalevél-saláta is került. Szál újhagymát karikára vágtam, a sárgarépát lereszeltem. Az eddigiek mentek
a tányérba, én megcsináltam az öntetet. Evőkanálnyi olívaolajban teáskanálnyi dijoni mustárt tettem, citromlevet facsartam bele. Só, bors, szárított
koriander. Simára kevertem az öntetet, megforgattam benne a salátát. A tetejére uborkakarikákat, negyedelt koktélparadicsomokat raktam. Pirított tökmaggal megszórtam.
Egy szelet pirítós jól jön hozzá, meg a pohár víz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése