Manapság az éttermekben kiváló menüebédeket kínálnak. Otthon is megjöhet hozzá a kedvünk, ha okosan gazdálkodunk
a hétvégi maradékokkal. A hűtőben a főtt húsról eszünkbe juthat egy-két fáradt alma a kosárból. A maradék főtt krumpli is új
életre kelhet, ha lepírítjuk. Az almaszósz elsőre gyerekesnek tűnik, de bátorság. A megpucolt, cikkelyekre vágott almát kevés vizben teszük fel főni,
szegfűszeggel, teáskanál cukorral, reszelt citromhéjjal. A tejfölhöz kevéske liszt, főzővíz a habaráshoz, megy vissza a szószba. A forraláskor
villával összetörjük az almákat, csipet sóval, friss citromlével még ízesítjük. A vizben főtt krumplit rozmaringos olajban megpíritjuk. Együtt
melegíthetjük vele a főtt húst a vasárnapi húslevesből. A dolog összeállt és finom, pohár víznél nincs jobb hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése