2021. február 3., szerda

A februári menzaebéd

 


Manapság az éttermekben kiváló menüebédeket kínálnak. Otthon is megjöhet hozzá a kedvünk, ha okosan gazdálkodunk a hétvégi maradékokkal. A hűtőben a főtt húsról eszünkbe juthat egy-két fáradt alma a kosárból. A maradék főtt krumpli is új életre kelhet, ha lepírítjuk. Az almaszósz elsőre gyerekesnek tűnik, de bátorság. A megpucolt, cikkelyekre vágott almát kevés vizben teszük fel főni, szegfűszeggel, teáskanál cukorral, reszelt citromhéjjal. A tejfölhöz kevéske liszt, főzővíz a habaráshoz, megy vissza a szószba. A forraláskor villával összetörjük az almákat, csipet sóval, friss citromlével még ízesítjük. A vizben főtt krumplit rozmaringos olajban megpíritjuk. Együtt melegíthetjük vele a főtt húst a vasárnapi húslevesből. A dolog összeállt és finom, pohár víznél nincs jobb hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése