A boldog békeidőkben (értsd covid-mentes) többször voltam Katalóniában. Soha nem kóstoltam a gazpáchót. Ezen a nyáron itthon rákaptam. A hőségben nem főzünk. Működésbe lépett az aprítógép. A zöldségeket felkockáztam: uborka, hagyma, kápia paprika, paradicsom, egy fokhagymagerezd.Egy kis olívaolaj, egy evőkanál pankó morzsa, pohár jéghideg víz, só, bors, petrezselyem. Pörgetés és kész a spanyol zöldségleves. A tányér ebédig megy a hűtőbe. Onnan kivesszük Margit néni tökfőzelékét. Szobahőmérsékleten hagyjuk melegedni. A gazpáchóra kis olívaolaj, a tökfőzelékre tökmagolaj kerül.Hősiesen vizet iszunk hozzá. Elégedetten hátradőlünk, egészséges koszt volt. Közben eszünkbe jut Tandori majdnem krimije. Miért élnél örökké?
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése