Az ember fáradtan hazaér a
munkából, az ebédet csak melegíteni kell. Gondos kezek már összekészítették a
hűtőszekrénybe, reggel elhangzottak a felhasználáshoz is a jó tanácsok.
Kacsazsíron kéne lepirítani a vízben főtt krumplit, de nincs kedvem ehhez a
művelethez. Úgyhogy a kolbásszal töltött tüske, magyarul szűzpecsenye mellé
vajas krumpli lesz. Ez kimerül abban, hogy a felmelegített krumplira diónyi
vajat olvasztok rögvest. Vegyes savanyú, káposzta, zöld paradicsom, uborka az e
célra rendszeresített műanyag vödörből. Az itthoni borkészlet felmérése okoz
még némi bizonytalanságot, de aztán kiemelem a Cotes du Rhone Villages Reserve
2009-es évjáratát, ami, persze tecsoválogatás. Mégpedig az utolsó darabja a
hirtelen felindulásból vásárolt néhány palackos tételnek. A korábbiak sem
okoztak csalódást, erre sem mondhatok rosszat. Kis szellőztetés után gyümölcsös
illatok, a bor könnyed, elhozza a gyümölcsös ízeket is, de azért mégiscsak
syrah és granache házasítása, így a bizsergető tanninok sem maradnak el. Szépen
felépített vörösbor az átlagos napi fogyasztásra az átlagos fogyasztónak. Annak
meg remek. A Rhone-vidék déli része, mint köztudott elég előkelő helyet foglal
el a francia borvidékek között, mégis jut jó minőségű bor innen a szerényebb
pénztárcájú vásárlónak is. Elég jó gyakorlat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése