Szóval, ennyire cizelláltat ebből a fajtából nem sikerült
még kifognom. Több hozzáértő szerint, nem is igen van, kivételként erősítve a
szabályt, Bott Frigyes első évfolyamos Vinculumját emlegetik. Én abból csak az
olaszrizlinges verziót kóstoltam, ha annál jobb volt a juhfarkból készült,
akkor bíz'a nagyon derék. Takács Lajos Juhfark 2008-asát
kacsamell salátához ittuk. A ételreceptről csak annyit, hogy a kacsa egészben
sült meg a rendliben, aztán estére készült el a képen látható mű, az egyéb
részek több terítékes ebédbe mentek. A hússzeletek ruccola ágyra kerültek,
majd megöntöztettek balzsamecetes, mogyoróvajas, korianderes,
petrezselymes öntettel. A bor nagyon izgalmas volt, különösebb illatok nélkül,
az ízek valósággal "robbantak" a szájban. Mindenféle egzotikus
gyümölcsök is eszébe juthattak az embernek, miközben
finoman jöttek a sós, ásványos jegyek, amiket emlékezetes lecsengéssel zárt ez
a nagyon elegáns, különleges somlói bor.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése