2013. január 13., vasárnap

Ez a juhfark fájintos volt…


Szóval, ennyire cizelláltat ebből a fajtából nem sikerült még kifognom. Több hozzáértő szerint, nem is igen van, kivételként erősítve a szabályt, Bott Frigyes első évfolyamos Vinculumját emlegetik. Én abból csak az olaszrizlinges verziót kóstoltam, ha annál jobb volt a juhfarkból készült, akkor bíz'a nagyon derék. Takács Lajos Juhfark 2008-asát kacsamell salátához ittuk. A ételreceptről csak annyit, hogy a kacsa egészben sült meg a rendliben, aztán estére készült el a képen látható mű, az egyéb részek több terítékes ebédbe mentek. A hússzeletek ruccola ágyra kerültek, majd megöntöztettek balzsamecetes, mogyoróvajas, korianderes, petrezselymes öntettel. A bor nagyon izgalmas volt, különösebb illatok nélkül, az ízek valósággal "robbantak" a szájban. Mindenféle egzotikus gyümölcsök is eszébe juthattak az embernek, miközben finoman jöttek a sós, ásványos jegyek, amiket emlékezetes lecsengéssel zárt ez a nagyon elegáns, különleges somlói bor.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése