A lexikonok szerint francia
eredetű szőlőfajta, amely itthon leginkább a badacsonyi és a mátraaljai
borvidéken honos. Ebből következik, hogy az itt látható palackban lévő bor
Gyöngyöspatán, Szecskő Tamás pincéjében készült. Véletlenül kerül az asztalra,
barátunk az online rendelt tételnél elnézte a mi listánkat. A borász nevét nem,
merthogy annak borai közös kedvenceink. Ők ezt a muscat ottonelt már kóstolták,
és annyira elégedettek voltak vele, hogy gondolták, nem baj, ha chardonnay
triplázás helyett, ezt is megismerjük. Mindezt nem szándékosan, hanem
véletlenül. Muscat Ottonel 2011 csavarzáras, tehát viszonylag gyorsan a pohárba
kell kerülnie. Színre világos, ízre – bármennyire meglepő – muskotályos kissé,
ezzel együtt friss és lendületes, minden fajtához kapcsolódó híresztelés ellenére,
én úgy érzem itt a savak sem hiányoznak.
Harmonikus szép bor. Ittuk magában, pörkölthöz, füstölt kolbászhoz, szerintem
mindegyiknél helytállt. Szóval, itt tavasz, mehetünk metszeni a szőlőbe.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése