2013. május 16., csütörtök

A dél-amerikai syrah kaland



Úgy indult a dolog, hogy átugrunk Ritához és Attilához, viszünk egy vöröset, aztán úgy folytatódott, hogy készítettek vacsorát, telefonáltak előtte legott, így számítsunk. Persze, megint kitettek magukért, marhalábszár volt ízesen, szaftosan, padlizsánnal borítva, hozzá kukoricalisztből pirított golyókat sodortak, némelyiket chilivel bolondították. Ehhez ittuk Chiléből a Ventisquero Syrah Grand Reserva 2006-ot, a Maipo Valley ültetvényein érett a szőlő. Elég régóta érlelődött a palackban a bor a pincében, gondoltam, ez jó alkalom lesz az ismerkedésre. Nem tévesztettem, illatában ott voltak a fekete bogyós gyümölcsök, ha azt mondjuk fekete ribizli, nem hibázunk nagyot, ehhez csatlakozott még egy füstös felhő, ásványos melegség. A korty kerek volt, finom fűszeres, érett tanninokkal, nekem bársonyosnak is tűnt, igen jól ihatónak, az ételhez meg igen csak passzolt. Akárhogy is, nagyon kellemes, beszélgetős este volt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése