Kis olívaolajon
megpirítottam a kenyérszeleteket, amire felhalmoztam egy kis paradicsomos,
fokhagymás, kakukkfűvel, sóval, borssal sült padlizsánt, tettem még hozzá
apróbbra vágott szárított paradicsomot. Szóval, így készült el a bruschetta,
maradt kicsi a pirítósokra szánt zöldségekből, elfért a tányér szélén, a vajon
sütött lazacfilé mellé, amit sóztam, citromot facsartam rá, enyhén. Látszik,
hogy a „medvehagymás időkben” történt mindez, egy-két-három hete, úgyhogy az is
került rá. Mindehhez dukált a jó bort, tehát a választás Bussay László Csörnyeföldi Olaszrizling 2008-asára esett. Színében aranysárga, virágos,
citrusos illattal indulunk a kortynak, ami harmonikus, kerek, gyümölcsös és
mandulás, gondolkodásra hajlamosító szép lecsengéssel. Szeretem a Bussay borok
csiszoltságát, eleganciáját, nagyon ott vannak a szeren, csalódást eddig nem
okoztak, nem nyúlunk mellé a polcon, ha egy Bussayt emelünk le, bármilyen
alkalomra.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése