Este hajszálvékony pizzatésztát
sütöttünk, bőséges paradicsomos, fokhagymás, oregános mártásra kerültek a
cukkini szeletek, a rendliben erre olvadt a mozzarella, aztán jöhetett a fekete
olajbogyó. Hozzá a tecsós szicíliai fehér, Finest Vermentino Sicilia IGT 2010. Vásárlási
ötlet egy borblogról. Minerális, vibráló, testes jó bor, legalábbis három pohár
után. Ma megittuk a szicíliai "maradékot", de előtte féldecivel
megöntöztük a vajon, olívaolajon sült mozzarellás, bazsalikomos
paradicsomszeleteket, ehhez is nagyon finom volt. Még egy palack kilencszáz
forintért, irány a hiper. Egészen más, ugorjunk feljebb jó néhány grádiccsal.
Takács Lajos hárslevelűjét dicséri a Somlói Borbolt a fészbukon, természetesen
és gyorsan megosztottam. Hát, hogyne, Hollóvár forever! Holnap szüret a
Látóhegyen, a hordókat Márton gazdával kimostuk, nekem piszok nehéz volt
váltakozva lötyögtetni a hideg, meleg vizet. Egy 240-es, egy 100-as, egy 200-as
várja mustot. Meglátjuk mennyi lesz. Szapuló, daráló,prés a helyén A portugieser szinte édes, nem igen szokott
az lenni. A 200-as tartály tele a 2010-essel, a maga falusi kategóriájában
nagyon rendben, a 100-as tartályban a 2011-es, az nem annyira szép, de talán "még
meglátjuk". A szüret után, a présház előtt Margit néni menüje: fasírt,
kolbásszal töltött tüske, friss kenyér,kovászos uborka, a kertből paprika,
paradicsom, itóka tetszés szerint, de inkább a "10-es" bor, és persze
az elmaradhatatlan mákos-diós kalács. Kilencen-tízen leszünk, szóval az élet reményteli
és szép.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése