Ha az ember késő este szörfözik a
világhálón, attól még érhetik kellemes meglepetések. Talál egy receptet,
elmorfondírozik rajta. Pár nap után kilopakodik a szőlőbe és a szüret
elől
megment két szép fürt otellot. A mélyhűtőből tepsibe dobja a véres
hurkát,
diónyi vaj a serpenyőbe, a lemosott, megszárított szőlőszemeket
átmelegíti, a
feldarabolt sült hurkával vegyíti kissé, egyéni kezdeményezéssel enyhén
megszórja mandarinzsályával. A képen a zsömlék csak úgy el vannak a
kosárban,
mert egyikünk sem evett belőlük, viszont újra ittunk a tecsós sorból. A
vásárlásához inspirációt adó blogger nem túlzott,
tényleg alkalmi vétel, ráadásul minimum nagyon finom. Cotes du Rhone
Reserve
2009, ahogy szerzőnk írja: „egy tisztességes dél-róni szinte ajándékba”.
Szóval, tényleg fűszeres, gyümölcsös, finoman bizsergető csersavval, nem
súlyos,
de telt korttyal, jóleső lecsengéssel, Nem’ tom milyen az igazi francia
"dél-róni", de ugye, ennél sokkal jobb, tehát egy palackkal egyszercsak
meg kell
kockáztatni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése