Legyen elég annyi, ha valaki nem
tudná, hogy a mángold olyasmi, mint a spenót, csak sokkal nagyobb levelű, húsos
szára is felhasználható a főzéshez. Pirított szalonna zsírján pároljuk, utána tojás,
reszelt parmezán, apróra vágott mozzarella, fokhagymás snidling, só, bors. Ez a
massza kerül a lepénybe, aminek a tetejét, egy kis kreativitással még pirított
fenyőmaggal is megszórjuk a sütés előtt. Az hiszem, nem kell szégyenkezni vele.
Ehhez Bussay mester szürkebarátját isszuk a 2009-es folyamból. Megadta a
módját, színre, illatra, ízre. Mélyarany, virágos, testes. A szürkebarátot
tényleg nehezen tudom körbeírni, de hogy az igazán jó, nagyon finom bor
készíthető belőle, azt ez az ismétlés is bizonyította. Pedig 15,5 az alkoholja,
de ivás közben észre sem venni, utána már inkább, de kockázat nélkül nincs
kóstolás. Hűha!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése