2012. október 19., péntek

Repetitio est mater studiorum


Legyen elég annyi, ha valaki nem tudná, hogy a mángold olyasmi, mint a spenót, csak sokkal nagyobb levelű, húsos szára is felhasználható a főzéshez. Pirított szalonna zsírján pároljuk, utána tojás, reszelt parmezán, apróra vágott mozzarella, fokhagymás snidling, só, bors. Ez a massza kerül a lepénybe, aminek a tetejét, egy kis kreativitással még pirított fenyőmaggal is megszórjuk a sütés előtt. Az hiszem, nem kell szégyenkezni vele. Ehhez Bussay mester szürkebarátját isszuk a 2009-es folyamból. Megadta a módját, színre, illatra, ízre. Mélyarany, virágos, testes. A szürkebarátot tényleg nehezen tudom körbeírni, de hogy az igazán jó, nagyon finom bor készíthető belőle, azt ez az ismétlés is bizonyította. Pedig 15,5 az alkoholja, de ivás közben észre sem venni, utána már inkább, de kockázat nélkül nincs kóstolás. Hűha!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése