A legszűkebb családban csak én
kedvelem a halat, van, aki nem rajong érte, viszont, ha kérem, elkészíti nekem.
Lucky man! Természetesen, nem csak ezért. Szóval, ismét lazac, hirtelen, fűszeres
vajon megsütve, korianderrel, fokhagymás snidlinggel meghintve, mindenkit
megnyugtatok, a sót sem felejtettük el. Hozzá a kertből édeskömény, amitől
mindketten el vagyunk ragadtatva. Joggal, mert ebben a formájában is,
olívaolajon enyhén megpárolva, kitűnő köretnek bizonyult a halhoz. Az
édeskömény, ahogy írják, a mediterrán vidékről származik, és már az ókorban
ismerték és használták. Az idén vetettük először, ugyan voltak aggodalomra okot
adó periódusok, de bejött a dolog, úgyhogy folytatása következik. Mindenesetre
feladta a leckét, vajon milyen bor illene leginkább hozzá. A választás a tokaji
Kikelet Hárslevelű 2009-re esett, aki kóstolta annak nincs mit mondani.
Egyébként meg, ha költőien kívánnék szólni, akkor napfényes korty, vibráló
sugarakkal, különösen megnyerő. Izgalmas hullámzás az ízben, édes-sós,
egzotikus és aszalt gyümölcsök, finom kesernye, igen csak ott van a topon. A
halhoz is remek!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése