2012. november 14., szerda

Kiindulási pontként maradtunk a kályhánál



Még mindig rukkola. Nincs mese, frissen kell enni, eltenni nemigen lehet. Most pedig rengeteg van belőle. Feleségem tövestől szedett fel néhányat a kertben, cserépbe ültette. Meglátjuk, mire mennek a teraszon. A vacsorához szórtunk egy marék rukkolát, meglocsoltuk olívaolajjal, citrom is cseppent rá, így került rá a vékonyra vágott füstölt, házi sonka. Katalán bagett járt hozzá, és ha már a rukkola zöld, akkor zöldveltelini dukál hozzá, de a jobbikból. A túlparti Komáromban vettük, a jó emlékezetű Bottékában, eddig a pincében várt a sorára. Nem árulok zsákbamacskát, szép bor, jó struktúrával, persze, izgalmakkal is, úgymond csiszolt savakkal. Bott Frigyes Zöldveltelini 2009-es boráról van szó, ami a hozzáértők szerint az osztrákoknak nemzetközi sikereket hozó trendet mutatja. Ebben nincs tapasztalatom, Egon Schiele szülővárosában ittam egy jó zöldveltelinit, de a velem Passautól Rajkáig bicikliző barátom takarékossága engem is legyőzött, nem volt visszakóstolás. Teszem hozzá, Wachau-n meg csak úgy áttekertünk, édes Istenem, mondom a mai boros eszemmel. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése